Oorkonde erelid; waardering voor de vrijwilliger

Met het uitreiken van een oorkonde erelid worden; een dankbaar moment voor de ontvanger en voor de vereniging in kwestie. Je hebt ze in iedere vereniging rondlopen. Mannen of vrouwen, hoe oud ook, die zich met ziel en zaligheid inzetten voor de club. Niets is hen teveel en ze vormen een toonbeeld voor loyaliteit zonder zichzelf op de borst te kloppen.

We zijn het gewend om uitzonderlijke prestaties te belonen, winnaars vanaf het podium te onthalen als helden, maar wanneer je het mij vraagt reikt de definitie van een heldenstatus niet perse tot aan goud. Sporters noemen het vaak wel in speeches, dat ze het niet alleen kunnen, maar daar gaan we dan vervolgens weer heel gemakkelijk aan voorbij. Er is een tool om de laag eronder, die menselijke fundatie van vrijwilligers binnen iedere club of vereniging een passende spotlight te geven; met een oorkonde erelid geef je deze stille krachten het daglicht dat ze verdienen.

De meeste verenigingen hanteren regels om te bepalen hoe en wanneer iemand oorkonde erelid verdient. In de meeste gevallen wordt iemand voorgedragen en wordt erover gestemd binnen het bestuur. Vaak houdt men het graag een verrassing, maar gezien het democratische proces is het ook vaak geen uitzonderlijk geheim meer. Een erelid, honorair lid, membrum honorarium of lid van verdienste is een eretitel die wordt toegekend naar aanleiding van een bijzondere verdienste en vooral na langdurige verdienste. Het oorkonde erelid mag best wat toelichting geven op de gemaakte keuze. De ontvanger van een oorkonde erelid zal in vrijwel alle gevallen vrijgesteld worden van diens contributie bijdrage.

Een oorkonde erelid ontwerpen voor je vereniging of club is wat we graag doen bij Certificaatopmaat. In de juiste huisstijl, passende clubkleuren en met alle info en variabelen die erop horen. Laat het gerust aan ons over, maar je input is zeker welkom. Ook het compleet leveren in een lijst of map behoort tot de mogelijkheden. Mocht je op een later moment nog een oorkonde erelid nodig hebben; wij bewaren het ontwerp van jullie oorkonde erelid, zodat je deze gemakkelijk na kunt bestellen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

6 antwoorden
 1. Gerwin
  Gerwin zegt:

  Ik heb een aantal ereleden en leden van verdienste op de nominatie staan.

  wat kost een oorkonde maken en leveren? Hoe snel kan dat?

 2. christine van roy
  christine van roy zegt:

  Beste

  Jullie oorkondes zien er erg mooi uit!
  Graag had ik geïnformeerd naar het laten maken van een oorkonde voor onze ere-voorzitter.
  Kan dat, en kan ik hierover wat meer info en prijzen ontvangen aub?

  Alvast bedankt!
  Christine Van Roy

 3. Dick Kappert
  Dick Kappert zegt:

  Ik zou graag weten wat de kosten zijn voor een certificaat ere-voorzitter en 2 voor ere-leden. Hoe komt dat er uit te zijn?
  Ik heb de gegevens a.s. maandag nodig.
  Met vriendelijke groet
  Dick kappert

 4. Wim Jongejan
  Wim Jongejan zegt:

  ik ben op zoek naar een oorkonde , voor een lid van verdienste,voor de Huurdersvereniging Rheden voor de Heer John Berends, gaarne een voorbeeld en de prijs

 5. Jacqueline Staats
  Jacqueline Staats zegt:

  Heel graag zou ik drie erelidmaatschapscertificaten willen bestellen voor onze bestuursleden .
  Wat zouden de kosten dan zijn en is dit te realiseren voor 15 november a.s. ?

Reacties zijn gesloten.