Certificaatopmaat.nl in De Telegraaf!

Vandaag een leuk artikel van journaliste Paola van de Velde in De Telegraaf. Hieronder de tekst.

Na twintig jaar trouwe dienst stond grafisch ontwerpster Renée Bergman ineens op straat. De economische tegenwind had zijn tol geëist. Bij de pakken neerzitten deed de Groningse echter niet. In het maken van certificaten op maat vond zij een eigen uitdagende en interessante niche.

„Bij het grafisch ontwerpbureau waar ik voorheen werkzaam was, ontwierp ik vooral logo’s, huisstijlen, affiches en flyers. Natuurlijk had ik dat werk ook als zzp’er kunnen gaan doen. Maar daarin zijn op dit moment weinig opdrachten te vinden. Ik werd immers niet voor niets ontslagen wegens bedrijfseconomische redenen.”

Bergman besloot iets anders te verzinnen. „Op bescheiden schaal maakte ik vroeger al certificaten”, vertelt ze. „Het was mijn vader die mij ooit op dit idee bracht. Als voorzitter van de Kring Groningen van de KNZB vond hij dat de officials bij de wedstrijden, allemaal vrijwilligers, wel een blijk van waardering verdienden. Op zijn verzoek heb ik toen mijn eerste oorkondes gemaakt.”

„Mijn werk zou je een kruising tussen een kunstwerk en een oorkonde of certificaat kunnen noemen. Ik ontwerp ze geheel naar de wens van de klant. Het kan strak en modern zijn of juist een vintage uitstraling hebben, dankzij oud perkamentachtig papier of het toevoegen van een klassieke rode lakzegel.”

Bergman, die niet alleen alles zelf ontwerpt, maar ook produceert, ziet haar eigen zaakje de laatste maanden flink groeien. „Ik heb een marketingbureau ingeschakeld dat voor mijn een nieuwe website certificaatopmaat.nl heeft gebouwd. Daardoor ben ik nu goed vindbaar voor nieuwe klanten.”

„Oorkondes zijn een mooi waarderingsinstrument. Zeker ook voor managers die hun medewerkers geen bonus kunnen uitkeren, maar hen wel een uniek schouderklopje voor een bijzondere prestatie willen geven”, legt ze uit.

De Groningse, die regelmatig blogt over haar nieuwe vak, heeft de ambities om ook internationaal haar vleugels uit te slaan. „Ik laat de website momenteel vertalen naar het Duits en het Engels. Ik wil graag zien of het mij lukt om ook een deel van die markten mee te pikken.”

 

 

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.