Stichting Beatlesfanclub Nederland

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestand van de Stichting Beatlesfanclub Nederland zijn oorkondes uitgereikt aan drie leden van de fanclub. 

Har van Fulpen werd onderscheiden omdat hij de voorzitter was van de allereerste Nederlandse Beatlesfanclub die veertig jaar geleden werd opgericht. Met zijn schenking van de domeinnaam www.beatlesfanclub.nl aan de Stichting Beatlesfanclub Nederland werd op 10 november 2003 de eerste stap gezet naar een professionele aanpak, met een organisatie die geheel uit vrijwilligers bestaat.
Yorrick van Norden, tegenwoordig succesvol singer/songwriter, kreeg de oorkonde voor zijn inzet als eerste en jongste medewerker van de Digitale Beatlesfanclub.
Frank Leenheer werd onderscheiden vanwege het voor de dertigste keer organiseren van de Beat-Meet.
(Op zondag 26 oktober 2014 is er weer Beat-Meet in Leiden. Speciale gasten zijn David Bedford uit Liverpool die alles over The Beatles & Liverpool weet).

Oorkondes Beatles FanclubDetail oorkonde Beatles Fanclub

De Stichting Beatlesfanclub Nederland is een initiatief van Bertus Elzenaar, Matthieu van Winsen en Ed van der Es. De stichting is op 10 januari 2006 opgericht.

In 1999 is Bertus Elzenaar, die in de jaren zeventig en tachtig een grote rol heeft gespeeld bij de (Vereniging) Nederlandse Beatlesfanclub, op internet gestart met een Nederlandstalige website die dagelijks nieuws brengt over The Beatles en hun individuele leden John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Uit het netwerk van mensen die al eerder bij Beatlesfanclubs betrokken waren en uit actieve fans die zich aanmeldden, werd tussen 1999 en 2009 een enthousiast team van medewerkers samengesteld.

Het redactieteam van Beatlesfanclub.nl zorgt voor een dagelijkse stroom nieuws, cd-, dvd- en boekrecensies en achtergrondverhalen over belangrijkste popgroep uit de geschiedenis van de populaire muziek. Ook is er een databank opgezet waarin alle mogelijke informatie met betrekking tot het oeuvre van The Beatles bijeen is gebracht, die voortdurend wordt uitgebreid met feiten en cijfers. Er staat een overzicht op de website van alle 212 officieel door The Beatles opgenomen en uitgebrachte nummers tussen 1962 en 1970.

Wilt u meer informatie over de Stichting Beatlesfanclub Nederland? Kijk dan op www.beatlesfanclub.nl

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.